Ir a la página principal. Presiona la tecla Intro para activar.

FAQs

Rezerviranje


Kako mogu rezervirati sobu?

Naš je postupak rezerviranja vrlo jednostavan. Izaberite i upišite željeni grad; upišite datume svoga dolaska i odlaska te broj gostiju. Kliknite na "Pretražite". Možete potražiti i određeno ime hotela u gradu. Na zaslonu će se pojaviti popis hotela. Za dodatne informacije kliknite na ime objekta ili odgovarajuću poveznicu. Kada se pojave kategorije soba i cijene, čitajući podatke o sobama na sredini zaslona moći ćete birati odgovarajuće cijene i na desnoj strani zaslona kliknuti na gumb za rezerviranje. Nakon što odaberete željenu kategoriju sobe pojavit će se obrazac za sigurnu rezervaciju. Provjerite jesu li vaše ime, prezime i e-mail upisani pravilno. Ako je prije potvrde rezervacije potrebna dodatna korespondencija, u roku od 24 sata voditelj Službe za korisnike odgovorit će vam putem e-mail poruke.


Je li upotreba moje kreditne kartice sigurna?

Da. Za nas je sigurnost vrlo ozbiljna stvar. Radi vaše što potpunije sigurnosti, Hotels.com L.P. upotrebljava pouzdani komercijalni server, koji šifriranjem provodi skrivanje brojeva kreditnih kartica te njihove brojeve šifrira tako da su neupotrebljivi.


Koje su vrste kreditnih kartica prihvatljive za jamstvo/polog?

Prihvatljive vrste kartica za jamstvo/polog bit će navedene na popisu u informativnom odjeljku s opisom hotela.


Broj moje kreditne kartice je točan, ali ga hotel ne prihvaća. Zašto?

Ima nekoliko mogućnosti:
U hotelu se ne prihvaća vaša vrsta kartice.
Datum isteka valjanosti kartice prethodi datumu rezervacije.
Dostigli ste kreditno ograničenje.
Na računalu je nastao kvar.


Mogu li posebno odrediti mjesto na kojem želim sobu (kat, blizu bazena itd.)?

Ako smještajni objekt prihvaća posebne zahtjeve, na obrascu za rezervacije pojavit će se polje u koje možete upisati takav zahtjev hotelu i poslati ga. Hotelsko će osoblje učiniti sve da udovolji vašoj posebnoj želji. Ne možemo vam jamčiti da će vaša želja biti ispunjena, jer to ovisi o dostupnosti.


Hoće li mi Hotels.com poslati račun nakon rezerviranja hotela?

Hotels.com ne može izdavati račune, no vaša potvrda o rezervaciji predstavlja dokaz o plaćanju.

Što su to "porezi i naknade"?
Stavka "porezi i naknade" prikazana na rezervaciji povrat je očekivanih poreza na transakcije (npr. prodaja i upotreba, popunjenost, porez na sobe, trošarina, porez na dodanu vrijednost itd.) koje Hotels.com plaća dobavljaču hotelskih usluga vezano uz vašu rezervaciju hotela. To nije porez koji vam naplaćuje Hotels.com na vašu rezervaciju. Naknade za uslugu pokrivaju troškove koje Hotels.com snosi u pružanju usluga vezanih za vašu rezervaciju. Za više informacija pogledajte Uvjete i odredbe.


Odnosi li se cijena sobe na cijenu po osobi ili po noćenju?
Sve su cijene za dvije osobe po sobi, i, ako nije drukčije istaknuto, vrijede za jedno noćenje. POJEDINE CIJENE KATKADA SE MORAJU POSEBNO UTVRDITI. Ako porezi i naknade nisu posebno navedeni preciznim Pravilnikom o cijenama, nisu uključeni. Za dodatne osobe, djecu, pomoćne krevete i nepredviđene usluge mogu biti potrebne dodatne naknade.


Ima li posebnih popusta?
Mnogi hoteli s kojima surađujemo korisnicima naših usluga nude "Posebne internetske cijene". Takve cijene omogućuju znatne uštede. Pogledajte: "Što je to Specijalna internetska cijena?"

Pripada mi cijena s popustom. Kako to pravo mogu ostvariti?
Samo cijene prikazane na ovoj web-lokaciji dostupne su za obavljanje rezervacije. Ove cijene mogu uključivati popuste koje mogu dobiti službenici državne uprave, korporacija ili umirovljenici. Da biste prilikom prijave dokazali da na ovu povlasticu imate pravo, možda će vam biti potrebne posebne isprave. Nemojte očekivati cijenu s popustom ako prilikom prijave nemate odgovarajuće osobne isprave, čak i onda kada ste rezervirali online.


Postoji li za popunjene hotele lista cekanja?
Hotels.com u pojedinim slučajevima može rezervacije provesti u popunjenim hotelima. Često objekti s oznakom "Posebne internetske cijene" nude kao dostupne i svoje popunjene kapacitete. Ako želite da vas stave na listu čekanja, morate se javiti izravno hotelu.


Potvrda rezervacije


Što se dogada kada dovršim rezervaciju?
Nakon svake rezervacije na zaslonu će se pojaviti Broj plana puta. Taj broj trebate čuvati i navesti prilikom svakoga budućeg dopisivanja s Hotels.com L.P. A možda ćete dobiti i broj potvrde rezervacije. Osim toga, u sljedeća 2-4 sata sve se rezervacije potvrđuju i e-mailom koji sadrži taj isti broj plana puta, a ako postoji, i broj potvrde rezervacije.


Koliko moram čekati da Hotels.com L.P. odgovori na moj zahtjev za rezervaciju?
Nakon svakr rezervacije na zaslonu će se pojaviti novi Broj plana puta koji trebate čuvati i navesti prilikom svakoga budućeg dopisivanja s Hotels.com L.P. Osim toga, u sljedeća 2-4 sata sve se rezervacije potvrđuju i e-mailom koji sadrži taj isti broj plana puta, zajedno sa statusom vaše rezervacije.


Kako mogu provjeriti svoj zahtjev za sobu u hotelu?
Status rezervacije možete provjeriti uporabom poveznice "Vidi/Otkaži rezervaciju". Slobodno nas kontaktirajte ako imate nekih upita u vezi s vašim zahtjevom. Radi što brže usluge, navedite svoj br. rezervacije koji ćete dobiti nakon što pošaljete svoj zahtjev.


Ne mogu dugo čekati na potvrdu rezervacije. Što trebam učiniti?
U pravilu, većina se rezervacija obavlja u stvarnom vremenu te za potvrdu ne bi trebalo biti potrebno više od nekoliko sekunda. Obavijest o stanju vaše rezervacije dobit ćete u roku 2-4 sata. No može doći do zastoja. U takvom ćete slučaju od nas primiti e-mail bez broja potvrde rezervacije. Kada od hotelskog objekta dobijemo taj broj, poslat ćemo vam ga e-mailom. Ako je riječ o posebnom zahtjevu ili za vašu rezervaciju vrijedi promjena cijene, vaš će zahtjev biti proslijeđen na obradu voditelju Službe za korisnike. Možete nam se obratiti izravno na infos@hotels.com


Kada će moja rezervacija stići u hotel?
Posebne internetske cijene: vaše se ime u hotelu neće pojaviti sve do 72 sata prije vašega dolaska. No, budite bez brige: vaša je soba rezervirana, ali hotelu nije poznato da ste upravo vi ta osoba koja će u njemu boraviti. Dodaci na cijenu: Mora proći najmanje 24 sata prije nego podaci iz vaše rezervacije stignu u računalni sustav smještajnog objekta. Budite bez brige: vaša je soba rezervirana; međutim hotel vaše podatke jednostavno još nije upisao u svoj sustav.
Hoću li od hotela dobiti neku pisanu potvrdu kada dovršim rezervaciju?
Ne. Sve što vam je potrebno je potvrda koju ćete primiti e-mailom od Hotels.com L.P. U njoj ćete naći svoj broj plana puta, informacije o hotelu, cijenu, broj potvrde rezervacije te hotelska pravila otkazivanja.


Otkazivanje rezervacije


Kakva pravila otkazivanja vrijede za moju rezervaciju?
Prilikom popunjavanja sigurnog obrasca za rezervaciju vidjet ćete pravila otkazivanja ili ćete ih naći pomoću poveznice. Pravila otkazivanja možete pročitati i na stranici s informacijama o smještajnom objektu. Ova će se pravila razlikovati od hotela do hotela pa ih svaki put morate pažljivo pročitati. Općenito je standardno pravilo da sobu/sobe morate otkazati do 16.00 ili 18.00 sati na dan dolaska ili 24, 48 ili 72 sata prije zakazanoga dolaska; međutim, to su samo opće smjernice, a odlučujuća će biti specifična pravila pojedinog objekta. Ako boravak otkažete pravovremeno, nećete morati platiti naknadu za otkazivanje. Otkazivanje poslije utvrđenoga razdoblja podrazumijeva plaćanje naknade za otkazivanje. Za pojedine se rezervacije ne može obaviti povrat novca jer njihovo otkazivanje nije moguće. Za rezervacije po posebnim internetskim cijenama vrijedi naknada za otkazivanje bez obzira na vrijeme otkazivanja. Ako do otkazivanja dođe po isteku određenoga roka, možda ćete morati platiti za jedno noćenje, uključujući troškove za povrat poreza i naknade za uslugu. Pročitajte pravila otkazivanja, koja su dostupna za svaki pojedini smještajni objekt na toj lokaciji, odnosno u svakom e-mailu vezanom uz vašu rezervaciju.


Kako mogu otkazati rezervaciju?

Poslužite se poveznicom Otkažite rezervaciju.
Hotels.com™ Rewards – Pregled programa


Što je Hotels.com™ Rewards?
Hotels.com™ Rewards uzbudljiv je program kojim se nagrađuje lojalnost gostiju web-lokacije Hotels.com. Boravite 10 noćenja u nekom od naših 65.000 partnerskih hotela i osvojite jedno besplatno* noćenje u bilo kojem partnerskom hotelu. Maksimalna vrijednost besplatnoga* noćenja prosječna je cijena vaših 10 noćenja. Program Hotels.com™ Rewards oblikovan je tako da bude jedan od najbrže dostupnih paketa. Budući da se svaki boravak uračunava, bez obzira na to koje je kategorije hotel, na kojoj je lokaciji te o kojoj je vrsti hotelskoga lanca ili smještaja riječ, članovi veoma brzo mogu doći do ostvarenja nagrade.


Kako se mogu prijaviti? Kolika je cijena?
Pridruživanje je jednostavno i besplatno*. Ako već imate korisnički račun na web-lokaciji Hotels.com, samo se prijavite na račun i uključite potvrdni okvir "pridruži se programu Hotels.com™ Rewards" na stranici svog računa. Ako nemate korisnički račun na web-lokaciji Hotels.com, možete ga stvoriti tijekom sljedeće rezervacije hotela (odaberite "Stvorite korisnički račun") ili novi račun u bilo kojem trenutku stvorite putem Službe za korisnike.


Kada je pokrenut ovaj program?
Program je pokrenut u 6.01 ujutro po GMT-u 8. rujna 2011. Noćenja se mogu skupljati samo putem rezervacija obavljenih toga datuma ili nakon njega. Rezervacije obavljene prije 6.01 ujutro po GMT-u 8. rujna 2011. ne mogu dovesti do skupljanja noćenja čak ni ako je boravak ostvaren nakon 6.01 ujutro po GMT-u 8. rujna 2011.


Koji objekti sudjeluju u programu? Što je partnerski objekt?
Partnerski su oni objekti s kojima web-lokacija Hotels.com ima sporazum o ponudi najniže moguće cijene. Samo potražite ohznaku Hotels.com™ Rewards pokraj objekta kako biste saznali je li to partner. Skupit ćete noćenje u tim objektima, kao i zajamčeno najnižu cijenu.

Hotels.com™ Rewards – Ostvarivanje nagrada


Kako se ostvaruje nagrada?
Dobivanje nagradnih noćenja je jednostavno. Prvo stvorite korisnički račun i pridružite se programu Hotels.com™ Rewards. Nakon toga se prijavite na korisnički račun prije rezervacije partnerskog objekta putem web-lokacije Hotels.com ili djelatniku Službe za korisnike recite da ste član programa Hotels.com™ Rewards, ako rezervirate putem telefonskoga broja 442030248207. Ne trebate pamtiti broj korisničkoga računa, samo trebate upisati e-mail adresu. Nakon što ostvarite boravak, automatski ćete dobiti 1 bod za svako noćenje. Za svakih 10 noćenja dobivate jedno besplatno* nagradno noćenje.


Kako se provjerava stanje korisničkoga računa?
Prijavite se na korisnički račun ili nazovite 442030248207 kako biste provjerili stanje.


Mogu li moja noćenja prestati vrijediti?
Skupljena noćenja vrijede tri (3) godine od datuma ostvarivanja. Počevši od 4. listopada 2011. noćenja iz programa vrijednosti neće prestati vrijediti pod uvjetom da se obavi valjana kupnja ili otkup povezan s korisničkim računom za Hotels.com™ Rewards barem svakih 12 mjeseci. Pri svakoj valjanoj aktivnosti, istek se produljuje za dodatnih 12 mjeseci. Ako ne dođe do valjane kupnje ili otkupa u razdoblju od 12 mjeseci, sva će skupljena noćenja prestati vrijediti, a korisnički račun se može deaktivirati. Nakon prestanka vrijednosti, noćenja iz programa Hotels.com™ Rewards neće se vratiti na početno stanje.


Kako mogu skupiti noćenje za ranije ostvareni boravak?
Na žalost, ne možete skupiti noćenja za već ostvareni boravak. Morate se prijaviti na svoj korisnički račun prije rezervacije kako biste skupili noćenje za taj boravak.


Mogu li skupiti noćenja za rezervacije obavljene putem kupona ili promocije?
Rezervacije obavljene putem kupona ne vrijede za skupljanje noćenja u programu Hotels.com™ Rewards, no za rezervacije obavljene uz posebne cijene, primjerice proljetni popust od 30%, vrijede za skupljanje noćenja u programu Hotels.com™ Rewards.


Hotels.com™ Rewards – Iskorištavanje nagrada


Hoće li smještajni objekti znati da koristim nagradno noćenje? Hoće li mi odbiti noćenje ako je hotel pun ili se prema meni drukčije ponašati jer ne plaćam sobu?
Neće. Objekti neće znati koristite li nagradno noćenje i to ne bi trebalo utjecati na uslugu ni na koji negativan način. Iz hotelske perspektive, to nije besplatno* noćenje – počastila vas je web-lokacija Hotels.com.


Što se događa u slučaju da svoju nagradu želim iskoristiti u objektu koje ima višu cijenu od vrijednosti moga besplatnog* noćenja? Mogu li platiti razliku?
Da, možete vrijednost nagradnog noćenja iskoristiti za skuplje noćenje i platiti razliku. To ćemo automatski obraditi kod iskorištavanja nagrade tijekom rezervacije.


Što se događa u slučaju ako želim otkazati rezervaciju u kojoj je iskorišteno nagradno noćenje?
Za nagradna noćenja vrijede ista pravila kao i za plaćena noćenja. Ako otkažete rezervirano nagradno noćenje prije isteka roka za otkazivanje u objektu, noćenje iz programa Hotels.com™ Rewards bit će vam vraćen na račun u roku od 24 sata.
Besplatno* noćenje ne uključuje poreze i naknade. Primjenjuje se samo na smještajne objekte iz programa Hotels.com™ Rewards.

Razno


Razlikuje li se smještajni objekt sa samostalnim pripremanjem obroka od običnih hotela?
Smještajni objekti sa samostalnim pripremanjem obroka su svi oni objekti u kojima korisnici imaju na raspolaganju kuhinjske elemente (sudoper, hladnjak, mikrovalnu pećnicu itd.). Većina apartmana u objektima sa samostalnim pripremanjem obroka imaju posebne spavaće sobe, potpuno opremljene kuhinje, jednu ili više kupaonica, stroj za pranje i sušenje rublja, a ponekad i balkon ili terasu. Ručnici i posteljina su uključeni, a danju je obično na raspolaganju i pospremanje sobe i druge hotelske usluge. Za razliku od hotela s cijenama po osobi, obično postoji utvrđena cijena za cijeli boravak s maksimalno dopuštenim brojem osoba. Većina smještajnih jedinica s jednom spavaćom sobom prima najviše četiri osobe, uz upotrebu kauča na razvlačenje u dnevnoj sobi. U većini jedinica s dvije spavaće sobe može boraviti najviše šest osoba, a u većini jedinica s dvije spavaće sobe može boraviti do osam osoba. Pozorno pročitajte opis objekta sa samostalnim pripremanjem obroka kako biste se upoznali s pojedinostima i s time što je sve uključeno i za koliko osoba.


Gdje ću u smještajnom objektu sa samostalnim pripremanjem obroka dobiti ključeve?
E-mail potvrda rezervacije u smještajnom objektu sa samostalnim pripremanjem obroka sadržavat će upute gdje i kada možete preuzeti ključeve.


Koja se vrsta usluge nudi korisniku?
Nakon što ste poslali zahtjev za rezervaciju, dobit ćete e-mail adresu na koju možete poslati svoje upite. Naši stručni i ljubazni predstavnici na raspolaganju su vam 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, 365 dana u godini (uključujući blagdane) za odgovore na sva pitanja. Dakle, samo trebate postaviti pitanje.


Tražim hotel u Los Angelesu. Možete li mi pomoći?
Da biste utvrdili dostupnost i cijene soba u više od 60.000 hotela diljem svijeta, možete se poslužiti web-stranicom za pretraživanje ili nazvati naš centar za rezervacije.


Postoji li hotelska usluga prijevoza od/do zračne luke?
Mnogi hoteli nude uslugu prijevoza od ili do zračne luke. O tome se možete informirati na stranici s podacima o hotelu. Ako hotel nudi takvu uslugu, možda je i naplaćuje. Kod iznajmljivanja apartmana ovaj tip usluge često nije uključen.


Je li na raspolaganju parkiralište? Besplatno parkiralište? Parkiralište na duži rok?
Većini korisnika hotela i apartmana stoji na raspolaganju besplatno parkiralište, premda se negdje može i naplaćivati. Dužu uporabu parkirališta smještajni objekt nudi prema vlastitom nahođenju (često u kombinaciji s cijenom aranžmana "park and fly"). Taj podatak može biti naveden na stranici s informacijama o hotelu.


Što ako će u sobi boraviti više od dvije osobe?
Većina hotela dopušta da sobe upotrebljavaju i dodatni gosti uz naknadu (obično u iznosu između 5 i 20 USD po osobi). U pojedinim je hotelima i većini apartmana broj dodatnih korisnika soba ograničen. Taj podatak može biti naveden na stranici s informacijama o hotelu.


S nama će biti i naša djeca. Je li boravak za njih besplatan?
Boravak djece do 12 godina starosti u sobi zajedno s roditeljima, uz uporabu postojeće posteljine, obično je besplatan. Starosna granica za djecu ovisi od specifičnih pravila hotela. Taj je podatak možda naveden na stranici s informacijama o hotelu.


Jesu li na raspolaganju kreveti na razvlačenje/dječji krevetići?
U većini hotela i u pojedinim smještajnim objektima sa samostalnim pripremanjem obroka nude se i kreveti na razvlačenje i dječji krevetići (obično svaki uz naknadu od 5 do 20 USD). Ponekad mogu postojati ograničenja u vezi s krevetima na razvlačenje, ovisno o kategoriji sobe. Taj podatak može biti naveden na stranici s informacijama o hotelu. Ako hoteli ili apartmani prihvaćaju takve posebne zahtjeve, na obrascu za rezervaciju može postojati mogućnost upisivanja i slanja takvog zahtjeva.


Kako se stiže do hotela?
Podaci o tome gdje se hotel nalazi katkada su navedeni na stranici s informacijama o hotelu. Oni će vam pomoći kod orijentacijskog određivanja udaljenosti hotela od pojedinih značajnijih mjesta ili od zračne luke. Kada primite e-mail potvrdu rezervacije smještaja u objektu sa samostalnim pripremanjem obroka, ona će sadržavati i potrebne upute.


Je li doručak uključen?
U svojoj ponudi hoteli često imaju besplatan doručak. Obično je to samo tzv. kontinentalni doručak, a ponekad i samo kava i krafne. Vrlo se rijetko može pronaći hotel sa samoopskrbom koji poslužuje doručak. Ako je doručak uključen, to je navedeno na stranici s informacijama o hotelu.


Koja pravila Hotels.com L.P. primjenjuje u vezi s povratom novca?
Hotels.com L.P. svojim korisnicima nastoji osigurati najbolju moguću uslugu pa će poduzeti sve kako bi popravio eventualne nezgodne situacije. Međutim, Hotels.com. L.P. kod osiguravanja rent-a-car usluga, hotelskih soba, apartmanskog smještaja u objektima sa samostalnim pripremanjem obroka ili srodnih turističkih usluga drugih dobavljača djeluje isključivo kao samostalni posrednik. Zbog toga nemamo nimalo utjecaja na osoblje, opremu ili poslovanje tih dobavljača te nećemo snositi nikakvu odgovornost za bilo kakvu neugodnost, osobnu povredu, oštećenje imovine ili izazivanje gubitka, kao posljedice bilo kojega nepravilnog postupanja, propusta, ili neprovođenja obveze dobavljača. Sve se žalbe moraju prijaviti tvrtki Hotels.com L.P., zajedno sa svom raspoloživom dokaznom dokumentacijom, u roku od 60 dana od slanja izvještaja o stanju kreditne kartice, iz kojega se vidi bilo kakva neusklađenost u vezi s fakturiranjem i plaćanjem ili u roku od 60 dana po isteku pružanja turističkih usluga.


Postavljaju li hoteli neke uvjete u vezi s minimalnom dobi?
Kod rezervacije sobe treba voditi računa o tome da pojedini hoteli mogu imati ograničenja ili posebne uvjete u vezi s minimalnom dobi. Na primjer, hoteli koji imaju casino mogu kod rezervacije sobe zahtijevati minimalnu dob od 21 godine. Pitanja uputite voditelju Službe za korisnike ili izravno hotelu.


Što ako nakon rezerviranja pronađem nižu cijenu?
Rezervacije hotela po specijalnim internetskim cijenama posredstvom kompanije Hotels.com L.P. zajamčeno se nude po najnižoj cijeni. Ako je za iste datume i u istom hotelu dostupna niža cijena, morate nam se obratiti u roku od 24 sata od vremena kada ste uplatili rezervaciju po specijalnoj internetskoj cijeni. Hotels.com L.P. će vam onda razliku vratiti ili će poništiti vašu rezervaciju bez naplate naknade za otkazivanje. Ovo jamstvo vrijedi jedino za specijalnu internetsku cijenu i ne vrijedi za posebne prilike, kao što je npr. Silvestrovo. Za dodatne informacije ili potraživanje jamstva kliknite ovdje.